Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Egypťan Sinuhet je skvělý R^

1 0
možnosti
Foto

R^;-) Ono dílo jsem doslovně ,,shltnul" krátce poté, co bylo u nás vydáno, což je již ,,drahně" let. Záznamy na hliněn. destičkách takřka potvrzují existenci onoho ,,plaváčka". A celé motto knihy až lapidárně shrnuje základní ,,pravidla a motivace lidského činění a bytí".Tedy, majetek, moc, sex. Jistě naturelem jedince i cestou životem se ony motivace tu mění, či až formují. Vč. toho, že kdo nemá skrupule, jde po moci a ta mu zajistí i ono ,,ostatní". A tak to někdo pochopí, jiní třeba ani ne, a ten, který se nechce přizpůsobit může být až ,,vyobcován";-)

2 0
možnosti
Foto

Knihu jsem četl minulý rok a velmi mě zaujala. Stáhl jsem si i film z roku 1954 ale je tam tak jedna desetina děje. Byl by to krásný námět na seriál.

3 0
možnosti

Souhlasím s Vámi, seriál, kdyby se povedl, by mohl být úžasný, Ale také asi dost nákladný...možná proto se toho ještě nikdo neujal. Film jsem si stáhla také, ale kopie nebyla kvalitní, což bych ještě zkousla, ale najednou jsme měla pocit, že mi ten film zážitek z knihy kazí, tak jsem to stopla.

0 0
možnosti

Potvrzujete tezi, že "Dobré zboží se chválí samo" ! Dříve, či později si je čtenář objeví. Já měl to štěstí, že dílo finského autora ještě v socialismu putovalo velice poptávaně - mezi rodiči. Nepochybně úchvatné, nejvíce se mi líbil vojevůdce Haremheb - "Jsi jako lejno u mých nohou a bzukot mouchy u mých uší" ... !

I zajímavosti - M. Waltari, vlastně psal o sobě a zasadil příběh do Egypta. Podobná zvláštnost, cosi jako "Malý Bobeš", od J. V. Plevy, autobiografie. Obě díla zfilmována, klasika srovnání knihy a filmu - moje zklamání ! Waltari napsal kopec knih, (29 románů), uspěl "Pouze Egypťan". Minula ho i Nobelova cena za přínos literatury. Opět zajímavost - Tak jako "Praotec indiánů" - K. May, Vinnetou a Old Shatterhand na skutečném Západě nebyl ! Podobně autor Sinuheta, nikdy do Egypta nedocestoval ... !

Když už jsme u těch rarit, kritický realista D. Balzac, asi 132 svazků. "Sepsal pouze", jednu pohádku - Šagrénová kůže. To mne dětsky zaujalo ! Oslí kůže, která plní přání, nicméně se smršťuje, stále zmenšuje. Bádal jsem, proč ji tedy na pařízku nepřibili cvoky - hřebíky ? Chvála knihám ! Slogan - Dnes je čtvrtek - Kúp si knihu ! Je jako buldog - drží a nepustí ... :-)

1 0
možnosti

Díky za Vaši reakci, včetně zajímavostí. Já jsem od Waltariho četla ještě Dohru, ale to už je dávno a moc si to nepamatuji. Údajně je podobným stylem jako Egypťan psána kniha Tajemný Etrusk , nečetl jste ji ? Co se Balzaka týče, já jsem ho skutečně v mládí četla (včetně Šagrénové kůže) , stejně jako Zolu a líbilo se mi to. Dnes už bych to asi nedala.

1 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS